Hogy pontosan mit értünk workshop alatt, arról megoszlanak a vélemények. Mindenesetre a szó eredete, jelentése egyértelmű, magyar megfelelője a „műhely”. Különböző törvényi szabályozások értelmezése okán a workshop nem tartozik a felnőttképzési törvény hatálya alá, mert nem „célirányosan kompetenciakialakításra vagy -fejlesztésre irányuló és szervezetten megvalósuló <…> képzés.” Ezek alapján a workshop alapvetően nem tanulásról, új tudás megszerzéséről, oktatásról vagy fejlesztéséről szól. De hogy pontosan miről?

Leegyszerűsítve a workshop eredendően egy probléma megoldásáról szól, a meglévő kollektív tudást felhasználva. Mondjuk úgy, hogy mindenki hoz valamit, és abból főzünk, a hozott közös tudásból alkotunk valami újat.

Ugyanakkor a szó hétköznapi felhasználása önálló életre kelt, és workshopnak hívunk szinte minden kiscsoportos oktatást, tanfolyamot, bemutatót, csoportmunkát, gyakorlati foglalkozást. Témája pedig lehet bármi a pénzügyi felkészítéstől a csokoládékészítésen és növényápoláson át az epoxy öntésig. Bármi.

A Győrben fellelhető workshop lehetőségek nem térnek el meghatározó mértékben az országos átlagtól, bár tény hogy az ipari jellegű továbbképzések a város adottságai miatt gyakoribbak. De ugyanúgy tanulhatunk szappant önteni, facebook profilt kezelni, sminkelni vagy épp rúdtáncolni.

És hogy miért érdemes workshopon részt venni akár Győrben? Tanulni, új színeket látni mindig jó, és emberek közt lenni is jó, pláne olyan emberek közt, akiknek hasonló az érdeklődési köre, hasonló problémával küzdenek vagy adott esetben tanácsot adnak. Másvalaki nézőpontja új megvilágításba tudja helyezni problémánkat, és esetleg rájövünk, hogy túl közelről, vagy nem a jó oldalról néztük a dolgokat. Vagy olyan információt kapunk egy idegentől, amely tudásunkat gyarapítja és képesek vagyunk fejlődni adott témában. Mindezeken túl pedig egy jó workshopon az érdeklődésünknek megfelelő új tudnivalókkal gazdagodunk.

A győri Írisz Szalonirodában remek lehetőségeket találunk az önfejlesztésre, tanulásra vagy kikapcsolódásra. Főzőtanfolyamok (különböző tészták, nemzetek konyhái, gluténmentes- és egyéb diétás ételek készítése), önismereti workshopok (coaching, személyiségfejlesztés, kineziológia, családállítás), vagy épp társkereső találkozók. Mind a szaloniroda elhelyezkedése, annak kialakítása, hangulata, felszereltsége ideális helyszínt biztosít a legkülönbözőbb workshopok megtartására.

Az Írisz Szalonirodában történő foglaláshoz, érdeklődéshez ezt a linket ajánljuk.